Agenda

Reset Filters X
Filter

oktober

15
oktober
19:00 uur
Amare, Den Haag
Masterclassics
Dvorák 8
Tijdens dit eerste concert in zijn nieuwe functie ontmoet vaste gastdirigent Jun Märkl een van onze favoriete gastsolisten, Barbara Kozelj. Samen duiken zij met Wagner in een hommage aan de liefde.
22
oktober
19:00 uur
Amare, Den Haag
Masterclassics
Beethoven & Schubert
Geniet van de grensverleggende scheppers Beethoven en Schubert, op één avond naast elkaar. De symfonische klanken van Beethovens theatrale ‘Prometheus’ en de Zesde van Schubert, die Jan Willem de Vriend dit seizoen nog ter afronding van onze Schubertcyclus op cd zal vastleggen.

november

05
november
19:00 uur
Amare, Den Haag
Masterclassics
Beethoven 7
Kom genieten van drie echte klassiekers in één concert. Tsjaikovski, Stravinsky, Beethoven – een waar feest om naar te luisteren.
29
november
20:15 uur
Paard, Den Haag
Symphonic Junction
New Kid on the Block
Songwriter en muzikant Roos Meijer is zo’n type dat je nodig hebt om de wereld te veranderen: getalenteerd, creatief en geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. Voor het Residentie Orkest is dan ook de tijd rijp om dit jonge talent een podium te bieden.

december

10
december
19:00 uur
Amare, Den Haag
Masterclassics
Anja Bihlmaier met Mahler 4
Kom luisteren naar Mahlers hemelse Vierde symfonie: één van zijn zonnigste symfonieën. We doen dit in samenwerking met de Nederlandse sopraan Lenneke Ruiten, die hierin het loflied zingt.
17
december
19:00 uur
Amare, Den Haag
Symphonic Friday
Magische nacht
Magische nacht is een spectaculair symfonisch feest dat precies past bij de tijd van het jaar. Het concert opent met de idyllische scène Waldweben uit Wagners opera ‘Siegfried’. Hiervoor zou Wagner het bos in zijn getrokken om naar de vogels te luisteren.
22
december
19:00 uur
Nieuwe Kerk, Den Haag
Up close & personal
Kerst in de Nieuwe Kerk
Vier de mooiste tijd van het jaar met het Residentie Orkest. In de sfeervolle Nieuwe Kerk hoor je de prachtigste kerstmuziek, uitgevoerd door ons koperensemble RO Brass en de jongensstemmen van het Haags Matrozenkoor.

Echt Klassiek