RO op weg naar Amare

Het Residentie Orkest maakt zich op voor Amare! Met ingang van seizoen 2021/2022 hebben we met Amare niet alleen een nieuw ‘huis’, maar gaan we ook van start met een nieuw dirigententeam en hebben we een nieuwe huisstijl.
Dirigententeam

Vanaf komend seizoen is Anja Bihlmaier, een van de meest spannende nieuwe gezichten van dit moment, chef-dirigent van het orkest. Naast Richard Egarr zal vanaf dat moment ook Jun Märkl als vaste gastdirigent aan het orkest verbonden zijn. Met dit dirigententrio zijn drie zeer verschillende artistieke profielen vertegenwoordigd en worden alle orkestrale stijlperiodes ideaal ingevuld.

Anja Bihlmaier
Richard Egarr
Jun Märkl

Wil je meer weten over ons dirigententeam?

We stellen ze graag aan je voor!
lees meer

Nieuwe corporate identity

Het orkest zet muziek in om alle inwoners en bezoekers in Den Haag te prikkelen en verbinden. Dit doen we vanuit de vier pijlers 'Symphonische programmering', 'Educatie', 'Talentontwikkeling' en 'SYMPHONY 2030'. Door vanuit deze vier pijlers te vertrekken, maken we zichtbaar dat het Residentie Orkest alle vier deze gebieden als onmisbaar beschouwt voor zijn werk en voor zijn plek in Den Haag. De nieuwe corporate identity maakt de veelzijdigheid van het orkest zichtbaar.

De nieuwe huisstijl kenmerkt zich door Dutch Design en is artistiek, creatief, prikkelend, 'bold' en van nu. Het logo verbeeldt het Residentie Orkest in zijn moderne huidige vorm. Niet alleen 'mooie muziek maken', maar met muziek als middel op allerlei manieren (sociale) impact maken. Dit is ook de reden dat het logo voornamelijk gevisualiseerd wordt door 'RO' en biedt daarmee ruimte voor de bredere activiteiten van het Residentie Orkest.

Net als het Residentie Orkest daagt het logo uit, is het breed inzetbaar en geeft het de juiste klankkleur aan een moderne, actieve organisatie die midden in de samenleving staan. Onze nieuwe huisstijl laat overduidelijk zien dat meer dan ooit het Residentie Orkest het orkest van, in, voor en vanuit Den Haag is.