Stadsorkest The Residents

Voor alle Haagse kinderen met een muzikale droom
Sinds het najaar van 2018 is Den Haag een jeugdorkest rijker: Stadsorkest The Residents. Hiermee verlagen we voor kinderen de drempel om in een orkest te spelen. Alle basisschoolkinderen uit heel Den Haag kunnen meedoen – het maakt niet uit of je thuis niet zoveel kunt oefenen of liever op je gehoor speelt.

Zo werd er bij Efe thuis geen muziek gemaakt. Tot hij een bevlogen les over muziekinstrumenten kreeg van slagwerker Martin Ansink van het Residentie Orkest. Efe koos voor de trompet en maakte een aantal jaar enthousiast deel uit van The Residents. “Ik zit nu op de middelbare school, maar we spreken nog steeds af met enkele leerlingen uit de groep. Dankzij The Residents kan ik noten lezen, dus ben ik nu thuis begonnen met keyboard spelen.”

The Residents omvat meer dan de juiste stokhouding of een goede ademsteun. Het is een plek waar kinderen zichzelf ontdekken en durven te laten zien. En waar ze bovenal samen met veel plezier de mooiste muziekstukken creëren.

Draag bij aan Stadsorkest The Residents
Dankzij steun van donateurs en Vrienden van het Residentie Orkest repeteren de kinderen elke woensdagmiddag in Theater De Vaillant. Ook bijdragen aan dit project? Dat kan!

Meer weten?