Stadsorkest The Residents

Voor alle Haagse kinderen met een muzikale droom

Sinds het najaar van 2018 is Den Haag een jeugdorkest rijker: Stadsorkest The Residents. Hiermee verlagen we voor kinderen de drempel om in een orkest te spelen. Alle basisschoolkinderen uit heel Den Haag kunnen meedoen – het maakt niet uit of je thuis niet zoveel kunt oefenen of liever op je gehoor speelt.

Het Stadsorkest The Residents is dé plek waar leerlingen van basisscholen in Den Haag samenkomen om op de woensdagmiddag in een orkest te spelen. Leerlingen van The Residents of leerlingen die zelf een instrument spelen: iedereen is welkom! Of je al jaren een instrument speelt of net begonnen bent.

In het stadsorkest hebben we vooral plezier in het samen muziek maken. We genieten van de gezelligheid van het orkest en verwonderen ons over de mooie klanken van de professionele musici die meespelen in het orkest en de leerlingen ondersteunen. We spelen natuurlijk, maar zingen, bewegen en klappen ook! Niet per se van bladmuziek waarvoor je noten moet kunnen lezen, maar vooral op het gehoor. Spelenderwijs maken we ons de stukken eigen, door te luisteren, door voor en na te doen en te improviseren.

We treden regelmatig op mooie en bijzondere locaties in Den Haag op. Bijvoorbeeld in de Koninklijke Schouwburg, Julianaplaza, en natuurlijk in het nieuwe huis van het Residentie Orkest: Amare.

Draag bij aan Stadsorkest The Residents
Dankzij steun van donateurs en Vrienden van het Residentie Orkest repeteren de kinderen elke woensdagmiddag in Theater De Vaillant. Ook bijdragen aan dit project? Dat kan!