Jongeren maken het verschil


Stage Your Voice

"Al raak ik maar één iemand met mijn verhaal ..."

- Alicia, deelnemer Stage Your Voice 2021

Met Stage Your Voice geeft het Residentie Orkest jongeren een podium om onderwerpen die zij belangrijk vinden met publiek te delen. In diverse kunstvormen verbeelden ze hun persoonlijke verhalen over veiligheid, inclusiviteit, mentale gezondheid, jeugdzorg, discriminatie en leefbaarheid in de wijk. Deze onderwerpen sluiten aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Meer over Stage Your Voice

Stage Your Voice 2022 is gestart!

Terugblik Stage Your Voice 2021

Tijdens de tweede editie van Stage Your Voice hebben in totaal zes jongeren – Nadia, Myrthe, Vera, Alicia, Henno en Hacer - opgetreden met musici van het Residentie Orkest.

Door de coronapandemie moesten podia sluiten. Hierdoor hebben de Stage Your Voice deelnemers hun verhaal gedeeld aan publiek door middel van een videoclip. Opnames vonden plaats op unieke plekken in de stad.
Met deze registraties bereikten we relevante doelgroepen via online kanalen, waarbij we niet alleen eigen kanalen hebben aangesproken, maar ook partners hebben gevraagd de clips met eigen achterban te delen.

"Met Stage Your Voice krijg ik de kans om mijn verhaal met mensen te delen. Ik hoop dat ik met mijn lied ‘Een Veilig Thuis’ andere kinderen kan helpen. Ik ben dankbaar voor deze kans. "

- Nadia, deelnemer Stage Your Voice 2021 | Na afloop van optreden tijdens het SchuldenLab CEO-symposium in Amare

Terugblik Stage Your Voice 2020

Tegen de zomer van 2020 maakten we op bijzondere plekken in Den Haag registraties van optredens van Stage Your Voice. Zo vertolkten Reno, Benita & Jemaya hun spoken word over racisme en uitsluiting op het dak van het Haagse poppodium PAARD. Raquel trad met haar lied over haar coming-out op voor het Homomonument in Den Haag. Whitney vertelde samen met rappers van het Haags HipHop Centrum over het belang van vrijheid en kunnen zijn wie je wilt zijn in Skatepark Sweatshop. 

Op zondag 4 oktober 2020 presenteerden de deelnemers van Stage Your Voice 2020 samen met musici van het Residentie Orkest vanuit het Zuiderstrandtheater onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Kijk alle optredens terug op ons YouTube-kanaal.

Stage Their Voice!

Wil je als bedrijf, organisatie of professional bijdragen aan Stage Your Voice, laat het ons weten. Denk bijvoorbeeld aan een rol als coach, of het beschikbaar stellen van een repetitieruimte of podium. 

Rabobank regio Den Haag is de corporate partner van SYMPHONY 2030