Bekijk onze vacatures

Werken bij het RO

  • Op somming

  • opsomming

  • opsomming

  1. opsommin

  2. g

  3. s

  4. s

Kom bij ons werken

Het Residentie Orkest Den Haag, één van de meest innovatieve orkesten in Nederland, bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis is. Het orkest geeft sinds zomer 2015 concerten in het Zuiderstrandtheater en zal vanaf 2021 in Amare, het nieuwe onderwijs en cultuurcomplex in het hart van Den Haag, gehuisvest zijn. Naast de symfonische canon voert het orkest ook nieuw werk en cross-over programma’s uit. Het orkest is veelvuldig te horen op grote podia in Nederland  en diverse podia in het buitenland. In de rijke geschiedenis van het orkest waren dirigenten als Hans Vonk, Evgenji Svetlanov, Jaap van Zweden, Neeme Järvi en Nicholas Collon als chef-dirigent verbonden aan het internationaal opererende ensemble. 

  • Vanaf seizoen 2021/2022 is Anja Bihlmaier onze chef-dirigent en zijn Richard Egarr en Jun Märkl als vaste gastdirigent aan ons orkest verbonden.

Het Residentie Orkest Den haag is nadrukkelijk in de stad Den Haag aanwezig met openluchtconcerten en educatieve projecten op talloze scholen. Het orkest is steevast betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de jaarlijkse Troonrede. Ook viert het orkest samen met de bewoners van (groot) Den Haag kerst, nieuwjaar, Divali en Koningsdag met concerten. Belangrijk zijn de samenwerkingen met Haagse en nationale partners als het Nationaal Theater, Festival Classique, Paard, De Nederlandse Opera, Nederlandse Opera Academie en de grote NPO radio 4 series.

Speerpunt in de ambities van het Residentie Orkest is het educatieve beleid. Jaarlijks participeren meer dan 30.000 scholieren in educatieve projecten waarmee het Residentie Orkest dé aanjager van muziekeducatie is in Den Haag. Het orkest heeft daartoe een educatie- en outreach-programma ontwikkeld voor alle leeftijden, waarmee het Residentie Orkest bijdraagt aan de sociale cohesie in Den Haag.

Ben je op zoek naar een functie of stage bij het RO? Bekijk onze vacatures!

Alle vacatures / all vacancies

Wil je meer weten over het orkest, onze visie en merkwaarden?

Over ons

Neem contact op