Op bezoek bij het Orkest

Go R.O.

\
Onderwijsniveau
groep 5 t m 8
Eigenschappen
workshop
Amare - 1 x 2 uur - €4.00 per leerling

Met de hele klas komen jullie op bezoek bij het Residentie Orkest. De ochtend begint met een inleiding door een musicus uit het orkest. Daarna krijgen de leerlingen opdrachten mee en mogen ze luisteren bij een repetitie van het orkest. Misschien gaat er wel iets mis… Spannend! Daarna wordt de repetitie nabesproken. Welke instrumenten hebben de leerlingen gezien en gehoord? We sluiten af met een workshop over musiceren, dirigeren en componeren. Aan het eind van de Go R.O. weet de klas meer over hoe een orkest werkt en kunnen de leerlingen de verschillende orkestinstrumenten benoemen.

Combineren kan!

Wist je dat het mogelijk is om de les te combineren met andere educatieve activiteiten van ons? Je kunt op die manier een opeenvolging van activiteiten door één of meerdere leerjaren van de school maken. Bijvoorbeeld: een les voorafgaand aan het bezoeken van een voorstelling van het orkest, waarbij de musicus ook in kan gaan op wat er tijdens de voorstelling gaat gebeuren. Of een musicus in de klas in de onderbouw, een bezoek aan een voorstelling met de middenbouw en een bezoek aan de repetitie van het orkest in de bovenbouw. Geef aan of je extra wensen hebt in ons boekingsformulier. We denken graag mee.

"De dirigent had ook zijn dag en stond helemaal te swingen. Het was erg mooi en leuk. Toen we alles gezien hadden gingen we met de muziek in ons hoofd de tram weer in!"

- LEERLING BASISSCHOOL STATENKWARTIER

Boek deze workshop!

Kom op bezoek in Amare. Doe een vrijblijvende aanvraag via ons formulier.

Vraag workshop aan

Neem contact op